Om oss

The Experiment startades av grundarna till multibrandbutikerna Best of Brands, Lars Rabenius, Pelle Rabenius och Thomas Fjellström.
När de 2017 sålde Best of Brands växte tankarna fram kring ett nytt tjänsteföretag och under 2018 fick de förfrågan om att utveckla och driftsätta ett helt nytt butikskoncept i ett affärscentrum. Detta blev startskottet för The Experiment vars inriktning är att utveckla, driftsätta och bemanna butiker inom modefackhandeln.
När vi nu går in i 2019 så gör vi det med ett starkt team med personer med lång erfarenhet från detaljhandeln och framför allt inom mode.

De flesta av oss på The Experiment har jobbat med allt från inköp till butiksdrift i nästan trettio år. Vi kan inköp och butiksledning och är vana att utveckla och projektleda nya koncept.
De senaste åren har detaljhandeln fått stryk av olika anledningar men vi är övertygade om att det finns ett stort behov för människor att få handla i fysiska butiker. Vi brinner för de personliga mötena som ger ett mervärde till köpupplevelsen. Det ska vara service på högsta nivå och det ska vara handelsplatser som inspirerar både kunder och personal.

Vad vi gör

Vi kallar oss för Driftbolag och det innebär att vi kan hjälpa till med allt inom butiksdrift och vi riktar oss till både butiksägare och fastighetsägare. Det kan till exempel handla om att vi hjälper till att ta fram ett helt nytt koncept och sköter det från start till mål. Det innebär att vi i nära samarbete med kunden utvecklar konceptet, projektleder byggnationen av butiken och sköter inköpen. Vi kan dessutom ta hand om butiksledningen och därefter bemanna hela butiken. Vi kan alltså ta ett totalt ansvar för att du som fastighetsägare ska kunna ha ett helt unikt koncept i din centrumanläggning.
Vi kan självklart även hjälpa till med samtliga delar i hela kedjan. Behöver du som butiksägare exempelvis en ny butikschef som styr upp verksamheten eller behöver du kvalificerade säljare för att öka omsättningen löser vi det åt dig.